КОГА ДА СЕ ОБАДИТЕ НА СПЕШНА ПОМОЩ ИЛИ НА ЧАСТНИ ЛИНЕЙКИ „МЕДИК ТРАНС АСИСТ“?

Съгласно чл. 99 от Закона за здравето единствено Центровете за Спешна медицинска помощ (112) имат право да извършват спешна помощ и тя е безплатна, тъй като се организира и финансира от държавата.

Обикновено хората звънят на 112 (Спешна помощ) за всичко, което е неправилно. По този начин системата за СПЕШНИ ПОВИКВАНИЯ се претоварва с неспешни случаи и когато наистина възникне спешен случай, те са принудени да отказват, защото няма свободен екип с линейка или се налага да се изчаква прекалено дълго.

Нашата мисия е да облекчим работата на екипите на Спешна медицинска помощ (112), като поемем обслужването на пациентите, които не се нуждаят от оказване на спешна медицинска помощ.

КОГА МОЖЕТЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕ?

112 е спешния номер за цяла Европа. На него може да се потърси Спешна помощ абсолютно безплатно. Но от там могат да откажат да обслужат Вашето повикване по няколко причини – Вашият случай не е спешен или трябва да се изчака прекалено дълго за изпращане на свободен екип поради наличието на приоритетни случаи.

При отказ от приемане на адреса от Вашето повикване, Вие имате избор как сами да отидете до най-близката болница – с помощ от приятел, от съсед или с такси. Понякога, обаче, тези решения не са удачни, тъй като състоянието на пациента налага транспортиране до болница в легнало положение.

Кога да поръчате частни линейки „МЕДИК ТРАНС АСИСТ“:

НА КАКВО ТРЯБВА ДА ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ, КОГАТО ИЗБИРАТЕ КОМПАНИЯ, ПРЕДЛАГАЩА УСЛУГАТА „ЧАСТНА ЛИНЕЙКА“?

Както при такситата, така и в нашия бизнес с частните линейки има „копърки“. Бъдете внимателни, когато избирате доставчика си на услугата „частна линейка“!

Добре за вас е фирмата да е реална, да е регистрирана, а не да е „фантом“ с мнима регистрация. Нашата фирма е регистрирана по надлежния ред с ЕИК 203068211, можете да направите справка за актуалното състояние на дружеството ни на страницата на Търговския регистър с адрес www.brra.bg и притежава лиценз от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за превоз на спешно болни пациенти на територията на целия Европейски съюз.

Препоръчително е фирмата да разполага с няколко линейки, които да са адекватно оборудвани. Нашата фирма към момента разполага с 3 линейки, в процес на придобиване е четвърта.

Хубаво е линейките да са нови. На пазара голяма част от предлагащите тази услуга са с линейки, по-стари и от тези на Спешна помощ.

Обърнете внимание на санитарно-хигиенните условия в линейките. Държавата не упражнява контрол върху тази дейност, пътническите салони обичайно не се дезинфекцират и съществува голяма опасност да увредите здравето си след транспорт с такава линейка. Нашите линейки са вписани в Регистъра на обектите с обществено предназначение при СРЗИ.

Осведомете се за екипите. Случва се санитари да се преструват на лекари, което създава опасност за живота и здравето на пациента и неговите близки. Екипите ни обичайно се състоят от шофьор и санитар, които притежават необходимата квалификация за безопасно пренасяне и транспортиране на нуждаещите се, а при необходимост ангажираме медицински специалисти – сестри, фелдшери, лекари – от партньорски медицински практики и болници.

За всеки случай, след предварително проучване, изберете своя доставчик на услугата „частна линейка“ и за да имате готовност при нужда, запишете телефона на избрания от Вас доставчик на услугата „частни линейки“ в телефона си, за да не се налага в критична ситуация да го търсите в интернет.

 

С КАКВО ЧАСТНИ ЛИНЕЙКИ „МЕДИК ТРАНС АСИСТ“ СМЕ РАЗЛИЧНИ И КАКВИ СА НАШИТЕ ПРЕДИМСТВА?

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС?

Запишете си нашите телефони сега. По-късно може да спестите безценно време!

Приемаме повиквания 24/7 на телефони 02 49 69 000 и 0885 819 659.

Предварителни резервации можете да правите и на имейл office@lineikata.bg или чрез контактната форма на сайта.

 

„МЕДИК ТРАНС АСИСТ“ ЕООД – създадени

ДА СЛУЖИМ И ПОМАГАМЕ!

error: Content is protected !!
Call Now Button