Линейка с медицински екип на представлението на ансамбъл ЧИНАРИ 06.12.2019

Споделете в

Линейка с наш медицински екип ще осигурява представлението на ансамбъл ЧИНАРИ на 12.12.2019 в Зала 1 на НДК.

„Магията на танца“ е спектакъл импресия. Един нетрадиционен и завладяващ прочит на българския фолклорен танц, видян през призмата на Асен Павлов – хореограф и режисьор на ансамбъл Чинари.
Уникалните музика и костюми допълват „Магията на танца“ и изграждат съвременната визия, превърнала се в емблема на ансамбъл ЧИНАРИ.
Спектакълът е една модерно претворена приказка, вплитаща в себе си вечните теми за Доброто и Злото, Любовта и Омразата, Мрака и Светлината.
Спектакълът представя четири основни картини – четирите стихии: Вятър, вода, огън, земя.

За първи път спектакълът е представен в зала 1 на НДК, през 2008 година, във връзка с 15 годишнината на ансамбъла. След тази смела крачка от страна на Асен Павлов, започва нова „епоха“ за Чинари. „Магията на танца“ е първият сред редицата авторски спектакли на трупата, показващи българския фолклор, през призмата на съвремието.
11 години по-късно, темите вплетени в спектакъла „Магията на танца“ все още са актуални, а интересът към нетрадиционния прочит на българския фолклор става все по-голям. Очакваме Ви на 12 декември, в зала 1 на НДК, за да изживеем тази магия заедно.
Неразделна част от спектакъла ще бъдат: Ансамбъл Чинари, трио Булгарина, Чинари Дръмс, група Етнотикс и гост музикантите – Петър Миланов, Стойо Стоев и музикалният ментор, композиторът Костадин Генчев.

 

Източник: https://www.facebook.com/events/2127473990889792/

Споделете в